Σελίδες


Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ζωγραφιστά ξύλινα κουτάλια ...

Σήμερα είπα να κάνω κάτι διαφορετικό...Σκέφτηκα να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μαζί, κάτι ξεχωριστό.

Πάντα με μάγευαν οι Καππαδοκικοί χοροί.
Θυμάμαι πως ένοιωσα όταν για πρώτη φορά άνοιξε για μένα η αυλαία των χορών αυτής της αγιασμένης γης και βρέθηκαν στα χέρια μου δυο ζευγη ξύλινων κουταλιών...!
Εκείνο το μάθημα τελείωσε με την προτροπή του δασκάλου : "Καλό θα ήταν να αγοράσετε τα δικά σας κουτάλια και να προσπαθήσετε να μάθετε να χτυπάτε τον ρυθμό του χορού των κουταλιών..."

Ποτέ δεν με ενθουσίαζε η ιδέα του να κρατάμε όλοι πανομοιότυπα μαντήλια, κουτάλια (σαν να κατασκευάστηκαν όλα στο ίδιο εργοστάσιο) γι΄αυτό σκέφτηκα να δημιουργήσω τα δικά μου κουτάλια...!Τολμήστε το κι εσείς ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.Είναι εύκολο και δημιουργικό!

Χρειαζόμαστε:
τέσσερα άβαφα ξύλινα κουτάλια (φροντίστε όμως το σχήμα τους να μοιάζει με αυτά που χρησιμοποιούνται για χορό)
νερόχρωμα για ξύλινες επιφάνειες
χρώματα για ξύλο της δικής σας προτίμησης
βερνίκι για ξύλινες επιφάνειες

Βήμα πρώτο
Αν χρειάζεται τρίβουμε λίγο τα κουτάλια με ένα γυαλόχαρτο να λειανθούν.Στη συνέχεια τα βάφουμε με το νερόχρωμα ξύλου και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Βήμα δεύτερο
Τώρα μπορείτε να τα διακοσμήσετε  όπως εσείς θέλετε (η δική μου φαντασία δανείστηκε θέματα από τον κόσμο των φυτών). Θα χρησιμοποιήσετε χρώματα που είναι κατάλληλα για ξύλινες επιφάνειες.Τα σμάλτα νερού είναι μία καλή λύση που έχει καταπληκτικά αποτελέσματα.
Καλό θα ήταν να ζωγραφίσετε κι απ΄τις δυο μεριές! Θα είναι  εντυπωσιακά!

Βήμα τρίτο
Αφήνετε τα χρώματα να στεγνώσουν και περνάτε κι από τις δυο μεριές μ΄ένα άχρωμο βερνίκι.

Τα κουτάλια σας είναι έτοιμα.Μπορείτε μ΄αυτά να δημιουργήσετε ήχους ,να χορέψετε ή απλά να τα χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικά.

* Ευχαριστώ θερμά τον αγαπητό Αιγέα που φωτογράφησε με μεράκι τα παραπάνω θέματα!

2 σχόλια:

  1. Τι υπέροχα καλλιτεχνήματα είναι αυτά; Μπράβο φίλη Θαλασσινή!!! Εύχομαι να περάσεις μια πολύ όμορφη Καθαρή Δευτέρα ,με υγεία,πάνω απ΄όλα και καλή Σαρακοστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλε Luthier!Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις εγκάρδιες ευχές!Καλή Σαρακοστή!Εύχομαι ολόψυχα υγεία και κάθε καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή