Σελίδες


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Μουσείο Προϊστορικών και Βυζαντινών Μουσικών οργάνων στην Οία Σαντορίνης


Το δεύτερο Μουσείο της απέκτησε απο χθες η κοινότητα της Οίας με τα εγκαίνια και την παρουσίαση της συλλογής των «Προϊστορικών και Βυζαντινών μουσικών οργάνων» του κ. Χριστόδουλου Χάλαρη.
Πρόκειται για μουσικά όργανα απο την προσωπική συλλογή του κ. Χάλαρη, ο οποίος τα κατασκεύασε σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις ιστορικές μαρτυρίες για την ύπαρξη και χρήση τους από την προϊστορική εποχή μέχρι το Βυζάντιο.
Τα μουσικά όργανα καλύπτουν μια πολύ μεγάλη ιστορική εποχή και κατασκευάστηκαν ως πιστά αντίγραφα των αρχικών, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η μουσική κουλτούρα ανα τους αιώνες.
Η μουσική πάντοτε υπήρχε στην ιστορία, από τότε που υπήρχε και ο άνθρωπος, ανέφερε κατά την διάρκεια της παρουσίασής του ο κ. Χάλαρης λέγοντας ότι υπάρχει ακόμη πολύ υλικό ανεξερεύνητο και δεκάδες μουσικά όργανα που έχουν εκλείψει και που δεν έχουν ερευνηθεί ώστε να δημιουργηθούν τα αντίγραφά τους, ενώ συμπλήρωσε οτι υπάρχει και πάρα πολύ υλικό σε ότι αφορά τις μουσικές του παρελθόντος, πλήν όμως δεν υπάρχουν μαρτυρίες για όλες.
Το Μουσείο στεγάζετε στα γραφεία της παλιάς κοινότητας στην Οία ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία του με ένα ηχητικό σύστημα που θα δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες εκτός απ το να βλέπουν τα όργανα να τα ακούνε κιόλας.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε για το Σαντορίνη TV ο κ. Χάλαρης αναφέρθηκε στην διαδρομή του στον χώρο της έρευνας και της κατασκευής παλαιών μουσικών οργάνων καθώς και της δημιουργίας της προσωπικής του συλλογής
Αποσπάσματα απο τα εγκαίνια μπορείται να δείτε με κλίκ στα λίνκ που ακολουθούν.
1 , 2 , 3 , 4 , 5

Πηγή: http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου